Pogoste težave nohtov

Suhi in krhki nohti

Ko se staramo tudi naši nohti izgubljajo svojo naravno vlago, ki združuje plasti nohtne plošče med seboj. Naravno vlago pa izgubljamo tudi takrat, ko so naši nohti prekomerno izpostavljeni vodi, milom in čistilom. Nohti se pričnejo najprej cepiti na robovih in postanejo krhki. Sčasoma se nohti lomijo, trgajo ali plastijo. Najpogostejši vzrok za številne težave z nohti je pomanjkanje vlage. To lahko prepoznamo po tem, da so brez leska, se cepijo ali plastijo. Nohti imajo zaradi dehidracije lahko tudi bele lise ali so v celoti obarvani rahlo rumeno.

Trind proizvod, ki vam lahko pomaga:

Krhki in razcepljeni nohti

Krhki nohti so v oslabljenem stanju in se zlahka zlomijo, trgajo, cepijo ali plastijo. Najpogostejši vzroki so izpostavljenost vaših rok kemikalijam, kot so detergenti, čistila ali ostra mila, itd., daljša in pogosta uporaba umetnih nohtov, laka za nohte ali grobega dela. Zunanji dejavniki škodijo keratinskim beljakovinam in nohtom odvzamejo potrebno vlago. Obstajajo pa seveda še drugi dejavniki, kot so neuravnotežena prehrana in zato pomanjkanje vitaminov ali zdravstveno stanje posameznika. V kolikor imate težavo z določitvijo vzrokov, zunanji ali notranji, se poslužite tehnike primerjave vaših nohtov na rokah in nogah. Če so vaši nohti na rokah krhki, vaši nohti na nogah pa ne, to pomeni zunanji vzrok. Če pa so vaši na rokah in nogah krhki, potem to nakazuje morebiten notranji vzrok.

Trind proizvodi, ki vam lahko pomagajo:

Občutljivi in poškodovani nohti

K temu, da so vaši nohti občutljivi ali poškodovani lahko prispeva kar nekaj dejavnikov. Na primer ponavljajoče se dejavnosti, ki prekomerno pritiskajo na noht, prekomerna uporaba nohtov kot orodje ali zdravstveno stanje posameznika. Najpogostejši razlog je uporaba umetnih nohtov ali gela. Na žalost kemikalije, uporabljene v prahu in lepilih, poškodujejo naravne nohte. Te kemikalije naredijo nohte tanjše, šibkejše, bolj suhe in nagnjene k cepljenju in lomljenju. Za ponovno izraščanje lepših in močnejših nohtov je potreben čas, vendar obstajajo načini in negovalni proizvodi za pospešitev izraščanja lepših in močnejših nohtov.

Trind proizvoda, ki vam lahko pomagata:

Neravni nohti ali nohti z brazdami

Tako kot koža se tudi nohti in nohtna posteljica z leti spreminjajo in pričnejo kazati znake staranja. Na nohtih se lahko, ko rastejo, pričnejo oblikovati različne količine navpičnih brazd. Te brazde lahko potekajo po celotni dolžini nohta in po navadi niso razlog za skrb. Brazde, ki se pojavljajo sočasno z drugimi simptomi, kot so na primer sprememba barve, grobi ali krhki nohti in jih ne povzroča naraven proces staranja, pa so lahko znak drugih zdravstvenih motenj in jih mora diagnosticirati zdravnik.

Trind proizvod, ki vam lahko pomaga:

Glivični nohti

Glivične okužbe lahko prizadenejo katerikoli del telesa. Glivice so skupaj z bakterijami normalno prisotne na vsakem telesu. V primeru, da pa se glive pričnejo razraščati, pa lahko dobite okužbo. Glivične okužbe se običajno razvijejo skozi daljše časovno obdobje. Zato so prvi znaki po navadi to kako izgleda vaš noht ali kako čutite. Drugi znaki so še: nohtna plošča se lahko prične dvigovati, neprijeten vonj, ki prihaja od glivičnega nohta, krhki ali zadebeljeni noti, ali sprememba barve okuženega nohta.

Trind proizvod, ki vam lahko pomaga:

Grizenje nohtov

Grizenje nohtov poškoduje nohtno ploščo in obnohtno kožico. Grizenje nohtov je več kot samo slaba razvada in presega neprivlačen izgled nohtov, lahko je škodljivo za vaše zdravje. Na primer, grizenje vaših nohtov povečuje tveganje za okužbo vaših nohtov, zraven ležeče kože, ust ali dlesni, prav tako se poveča tveganje, da zbolite. Obstaja mnogo razlogov, da prenehate s to slabo navado. Vendar pa je tako, kot pri vsaki slabi navadi, težko prenehati.

Trind proizvod, ki vam lahko pomaga:

Suha, poškodovana ali trgajoča se obnohtna kožica

Obnohtna kožica je pomemben del lepših in močnejših nohtov. Obnohtna kožica, ki je majhna gubica kože, pomaga ohranjati vaše nohte zdrave in močne. Poškodovana obnohtna kožica se lahko pojavi, ko se prekomerno izsuši in se zato prične lupiti in pokati. Vašo obnohtno kožico lahko poškodujete tudi če jo režete ali trgate, kar lahko povzroči bolečino ali privede celo do okužbe. Stanje suhe, razpokane ali luščeče se obnohtne kožice lahko izboljšate tako, da ji dodate prekomerno izgubljeno vlago in maščobe, tako dolgo, dokler se stanje ne izboljša. Več o proizvodih, ki vam lahko pomagajo.

Trind proizvodi, ki vam lahko pomagajo:

Grizenje nohtov

Kožica, ki se razrašča preko nohta

Prekomerno razraščena obnohtna kožica lahko vodi do številnih frustrirajočih in neprivlačnih težav, vključno z visečimi nohti, bakterijskimi okužbami, obnohtno kožico, ki se cepi in počasnejšo rastjo nohtov. Ustrezna skrb in nega vaše obnohtne kožice je ključnega pomena za ohranjanje lepših in bolj zdravih rok in nohtov. Najpogostejši vzrok prekomerno razraščene kožice je nezadostna nega obnohtne kožice. Večino težav, povezanih s prekomerno razraščeno obnohtno kožico je možno z redno nego zelo hitro rešiti.

Trind proizvod, ki vam lahko pomaga: